In de greep van de griep...

Vandaag verscheen in de Gazet van Antwerpen een artikel met als sensationele titel: 'Griepalarm in Het GielsBos: "Drie doden in drie dagen, nooit eerder meegemaakt"'.

Deze titel veroorzaakt nogal wat beroering en ongerustheid in onze gelederen. Vandaar, een beetje achtergrond en de feiten op een rijtje.

De griep is in het land en helaas ook in Het GielsBos.
Het is waar dat we helaas tussen donderdagavond en maandagochtend niet minder dan vijf overlijdens in ons midden telden.
Niet al deze overlijdens zijn griepgerelateerd. Twee van onze bewoners overleden aan ouderdom en algemene achteruitgang.
Dit was een samenloop van omstandigheden was die we nooit eerder hebben meegemaakt, en die een schokgolf doorheen onze volledige organisatie heeft veroorzaakt.

Extra maatregelen
Bovenop ons hygiëneplan, dat meer dan ooit in actie was tijdens deze kwetsbare wintermaanden, hebben we vandaag in overleg met Agentschap Zorg en Gezondheid extra maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.
Deze maatregelen zijn allesbehalve prettig, maar wel noodzakelijk voor de gezondheid van onze cliënten: groepsactiviteiten zijn bv. afgelast en in sommige woningen worden extra hygiënehulpmiddelen zoals schorten en mondmaskers gebruikt.

Iedere medewerker van Het GielsBos heeft hierover vandaag duidelijke instructies ontvangen.
Ook aan de ouders en familieleden van onze cliënten, en aan vrijwilligers, werd om begrip en medewerking gevraagd, om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Verlies en verdriet
Wat we vandaag al zeker weten: de vastberadenheid om dit virus de kop in te drukken is bij al onze medewerkers bijzonder groot.
Het verlies dat we de voorbije dagen geleden hebben was groot, te groot. We treuren om het verlies van deze mensen voor wie we met hart en ziel gezorgd hebben, en willen waardig afscheid van hen nemen, samen met de families.

We leven mee met de families die de voorbije dagen geconfronteerd werden met een groot verlies, en bieden hen onze steun op alle mogelijke vlakken.

Share this post