Maatregelen coronavirus UPDATE

Onze bezoekregeling ging ondertussen van start. Een blij en veilig weerzien voor onze bewoners en hun familie, in een van onze babbelboxen, babbeltenten of zalig buiten tijdens een wandeling in de zon.

Onze bewoners zullen volgens een uitgewerkt plan opnieuw af en toe naar huis kunnen gaan. Ook bewoners die al een hele tijd thuis zijn, zullen kunnen weerkeren naar Het GielsBos. Dit op de veiligst mogelijke manier en voorlopig nog beperkt.

We hebben er ook voor gekozen om onze bewoners deze zomer niet te laten deelnemen aan kampen of evenementen van externe organisaties. We verruimen onze bubbels vandaag al met onze nieuwe regelingen en met bezoek. Verder kunnen we op dit moment niet gaan als we het veilig genoeg willen houden voor onze bewoners en ons personeel.

Samen zetten we ons verder in voor een veilig GielsBos!
 

 

Maatregelen tot tegenbericht:

 

- We blijven preventief werken, zodat we er alles aan kunnen doen om het virus buiten te houden. We sluiten daarom het domein van Het GielsBos voor alle externe bezoekers (ook wandelaars en fietsers) die geen toegang volgens de bezoekregeling hebben. We voorzien 7 op 7 een barrière voor externe bezoekers op het domein. Kom je toch op het domein, dan moet je na het binnenrijden, parkeren (rechts) en je aanmelden in het nachtlokaal (over de parking). Dit staat duidelijk aangegeven als je het domein binnenkomt.

- We doen tijdelijk geen beroep op vrijwilligers.

- Leefgroepoverschrijdende activiteiten gaan niet meer door. Op deze wijze willen we onnodige circulatie en contacten tussen bewoners van verschillende leefgroepen vermijden. Dit betekent dat we dagbesteding en activiteiten (zwemmen, ateliers De Bijenkorf, Oase, … ) uitsluitend per leefgroep laten doorgaan in strikt gescheiden tijdsblokken.

- Elke leefgroep registreert wie er op de woning is binnengekomen (en niet tot de vaste equipe van de groep behoort)

- We sluiten het personeelsrestaurant

- Alle activiteiten op het domein van Het GielsBos (ook evenementen op de leefgroepen) waarbij bezoekers van buitenaf betrokken zijn, worden afgelast:
o Het zwembad is niet langer toegankelijk voor externe bezoekers.
o Oase is niet langer toegankelijk voor externe bezoekers.
o Het ontmoetingscentrum wordt gesloten voor externe bezoekers (dus ook geen café op donderdag en zondag).
o Er worden geen kijkstages meer georganiseerd.

 

We doen nadrukkelijk beroep op ieders verantwoordelijkheidszin zodat we onze bewoners en collega’s maximaal tegen het virus kunnen beschermen. Wees waakzaam, neem geen onnodige risico’s en volg de hygiënerichtlijnen om te vermijden dat je ziek wordt.

Weet dat iedereen hier op Het GielsBos voor de volle 100 % klaar staat, we zijn er voor jullie en voor mekaar!

Heb je vragen, dan kan je onze directeur cliëntenzorg, Guy Bruyninckx, contacteren op het nummer 0475 50 13 89.

Share this post